Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: Interlace handling should be turned on when using png_read_image in /home/gabrovoi/creative.gabrovo.bg/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 704

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/gabrovoi/creative.gabrovo.bg/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89
bgen

CAROLINE COURETЕксперт по креативен туризъм, основател и мениджър на Мрежата за креативен туризъм /CreativeTourism Network®/ и Програмата на Барселона за креативен туризъм. Участва като гост- лектор на конференции и преподава в международни университети. Външен експерт към Европейския съюз, работи в тясно сътрудничество със Световната туристическа организация към Обединените нации /UNWTO/. От 2001 г. управлява съвместни международни проекти от седалището си в Барселона. Работила e по различни проекти във Франция, Луизиана, Мексико и Мароко. Родена във Франция, където се дипломира като магистър по Култура и културни политики.

https://es.linkedin.com/in/carolinecouret

http://expertes.eu/expertes/caroline-couret

ALEXANDRA TOLUZAАлександра Тоуза е холандка по майчина линия, а баща й е испанец от Галиция. Директор е на Ponte Cara al Turismo (Обърни лицето си към туризма), консултантска къща, занимаваща се със стратегически планове, териториална динамизация, създаване на продукти, туристическо промотиране, териториална марка, образование по Креативен, общностен и индустриален туризъм. Целта на Ponte cara al tursmo е доближаване на местния и чуждестранен турист до типичните продукти, предлагайки една добавена стойност чрез дейности, представяне на местни професии, продукти, производства.

Ръководител е на платформата I’m a local, първото пазарно пространство за индустриален туризъм, което свързва фирми, индустрии и малки производители с пътешественици от цял свят.

Повече от 15 години опит в туризма й позволява да развие интересни интегрирани проекти. Управлява и координира проекти, свързани с индустриален туризъм, като: Пътят на консервите, Морски тийм билдинг, Пътят на храната на Санта Комба, сред последните динамични проекти е Рибарският Виго и др.

Агент за устойчиво развитие и динамизация на селските райони. Оперативен член е на Креативен туризъм Галиция и на Асоциацията за Индустриален туризъм. (AOTI).

Преподава туризъм и води различни обучения в: Universidad Rey Juan Carlos, Universidad de la Coruña, Uned de Ourense, Uned de Vigo. IEBS Business School, бизнес асоциации, общини, публични администрации в Галиция, Канарските острови, Каталуня и Португалия.

Специализира в областта на международно управление на културното и природно ибероамериканско наследство, също така – социални иновации, съвместна икономика и др.

NEERACHA WONGMASAНераша Уонгмаса е президент на Тайландската асоциация за екологичен и приключенски туризъм (http://www.teata.or.th/).

Тя завършва образованието си в Калифорнийския университет /САЩ/ с магистърска степен по бизнес администрация и мениджмънт и университета „Thammasat“, Банкок /Тайланд/, с бакалавърска степен по английска лингвистика и маркетинг.

Нераша Уонгмаса е собственик и управител на:

  • Phunacome Resort, Loei в Тайланд;
  • Луксозен еко-курорт, разположен в Dansai, Loei, Тайланд, удостоен със специална зелена награда;
  • Global Holiday Co., Ltd, Банкок, Тайланд;
  • Thai Tour Operator and Travel Agent Company

Разполага с богат опит в туризма, основан на заемани длъжности: президент на Тайландската асоциация за екологичен и приключенски туризъм /ТЕАТА/, председател на клуба за екотуризъм Loei, председател на клуб Green Circle Travel (провинция Loei), бивш президент на туристическа асоциация Loei.

Притежава завидни познания и умения в областта на маркетинга, придобит в различни международни маркетинг компании.

Това, което самата тя казва за себе си, е:

„Моята цел е да подкрепям всички заинтересовани страни, партньори от ТЕАТА и предприемачи, в основната ни мисия за развитие на устойчив туризъм в Тайланд.“

MIKEL BLACKСобственик на Мрежа от нови дестинации (New Destinations Network CIC) /NDN/, представляваща разширение на UK Night & Day, мулти - интернационален портал за инвестиции и туризъм. Към момента NDN се разпростира в над 20 държави, 58 дестинации и включва в себе си 230 организации. Главната й цел е да промотира и свързва организациите, които се занимават с културен туризъм и да осигурява тяхната стабилност чрез комерсиализация и въвличане на нови партньори в мрежата. Предлага промотиране, маркетинг и обучения във всички направления в туризма, клиентски услуги, бизнес стратегии и развитие на инфраструктурни инвестиции.

Преди да оглави Мрежата за нови дестинации, Майкъл Блек е основател и директор на Sefton Community Markets, занимаваща се с организиране на „пазарни дни“, с цел предоставяне на консултации по обществено полезни теми и насърчаване на start up начинания, под формата на гала вечери.

От 2012 до 2016 година, Майкъл Блек е собственик на UK Night & Day, списание – туристически пътеводител за Ливърпул, Прага и Амстердам. Отговаря за продажбите, писане на статии, публикуване, дистрибуция, маркетинг и финансиране.

През 2013 година получава Сертификат за международен домакин /Туризъм и гостоприемство/. Собственик е на Black‘s Property and Business Developments и Black‘s Estate Agents, занимаващи се с продажби на жилищни и търговски обекти. Управител на Collertons Estate Agents.

Интересен факт е, че преди да се посвети на бизнеса и туризма, г-н Блек е работил като следовател в полицията.

ELENA PASHINGER 5Изучавала е и има опит в международно развитие на туризма, както и в образователни програми в областта на културата.

Опитът на Елена Пашингер включва развитие на продукти на креативния туризъм в Германия и Австрия, управление на блогърски платформи и свързаните с тях кампании, участия в международни конференции в областта на туризма и в туристически изложения, като тези в Париж, Банкок и Барселона. Участва в различни международни проекти в областта на креативния туризъм.

Провежда курсове по туризъм, занимава се с преводи и PR / медии. Работи в мрежа с "Kreativ Reisen Österreich" (Creative Tourism Austria).

Автор е на „Наръчник на креативния пътеводител“, както и на многобройни публикации, като: Подкрепа за  религиозното туристическо наследство в Европа; Силата на общностното изграждане чрез социални медии; Статия за световното наследство на ЮНЕСКО в Travel Magazine Austria; Креативното пътуване – Преживявания чрез сърцето в цял свят и др.

SVETLA DIMITROVAДиректор на Етнографски музей на открито “Етър”. Завършва  история във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Има научна и образователна степен „доктор” в направление История на България.  Автор е на повече от 70 научни статии и 5 монографии. Съставител и редактор на книги и сборници. Научен консултант по реализация на музейни сбирки. Съавтор е на концепции за туристически дестинации за различни региони в страната. Ръководител е, от българска страна, на проект „Insside”, финансиран по VІІ рамкова програма на Европейския съюз (2013-2015). Председател на историко-философската секция на Съюза на учените – Стара Загора, член на българо-американската комисия по опазване на културното наследство и на Управителния съвет на Сдружение „Български музеи”. Научните и професионалните й интереси са в областта на културно-историческо наследство, културно и стопанско развитие и музеология.

MARGARITA DOROVSKAМаргарита Доровска е куратор и директор на Музей „Дом на хумора и сатирата”. Родена е в Плевен, завършва културология в Софийски университет и куриране на съвременно изкуство в Кралския колеж за изкуство в Лондон. Преди да поеме управлението на Музея през 2016 г., отговаря за управлението на мащабни проекти като: Транзитланд. Видео изкуство от Централна и Източна Европа 1989 – 2009, който проследява прехода чрез видео изкуство и за момента е най-представителната селекция и архив на видео изкуство за региона; Европейската резидентна мрежа за медийни художници (EMARE); създава и управлява резидентен център за художници в София и работи по застъпнически кампании на неправителствения сектор в областта на изкуството и културата. Изследователските й интересите са свързани с критичното и творческо използване на технологични решения в изкуството и институционалното развитие в културата, както и с изкуството в публично пространство.

DIMITAR UZUNOVПритежава магистърски степени по Геология от Софийския университет и по Приложни театрални науки от Университета Париж 8. Специализирал е актьорско майсторство, театрална режисура и театрален мениджмънт в Бруклин Колидж (City University of New York). През 2008 основава в Париж театрална компания Famille Mundi и оттогава неизменно режисира постановките на тази трупа. През 2016 става съосновател на Арте Урбана Колектив, творческа платформа в София. Той е главен организатор и директор на Summer Scriptwriting Base и на платформата Театър и Наука, български клон на Jet Propulsion Theatre. Наскоро режисира първата театрална продукция на Арте Урбана: „Джордж Каплан“ от Фредерик Зонтаг.