bgen

Майкъл Блек

MIKEL BLACKСобственик на Мрежа от нови дестинации (New Destinations Network CIC) /NDN/, представляваща разширение на UK Night & Day, мулти - интернационален портал за инвестиции и туризъм. Към момента NDN се разпростира в над 20 държави, 58 дестинации и включва в себе си 230 организации. Главната й цел е да промотира и свързва организациите, които се занимават с културен туризъм и да осигурява тяхната стабилност чрез комерсиализация и въвличане на нови партньори в мрежата. Предлага промотиране, маркетинг и обучения във всички направления в туризма, клиентски услуги, бизнес стратегии и развитие на инфраструктурни инвестиции.

Преди да оглави Мрежата за нови дестинации, Майкъл Блек е основател и директор на Sefton Community Markets, занимаваща се с организиране на „пазарни дни“, с цел предоставяне на консултации по обществено полезни теми и насърчаване на start up начинания, под формата на гала вечери.

От 2012 до 2016 година, Майкъл Блек е собственик на UK Night & Day, списание – туристически пътеводител за Ливърпул, Прага и Амстердам. Отговаря за продажбите, писане на статии, публикуване, дистрибуция, маркетинг и финансиране.

През 2013 година получава Сертификат за международен домакин /Туризъм и гостоприемство/. Собственик е на Black‘s Property and Business Developments и Black‘s Estate Agents, занимаващи се с продажби на жилищни и търговски обекти. Управител на Collertons Estate Agents.

Интересен факт е, че преди да се посвети на бизнеса и туризма, г-н Блек е работил като следовател в полицията.